Depression og selvmedicinering med alkohol

Alt for mange syge med depression forsøger at selvmedicinere sig selv med alkohol. Uanset hvor forkert det er, er lysten til det forståelig. Man vil simpelthen gøre alt for at få det bedre, og mange når til et punkt, hvor de bliver så desperate, at de tyr til forkerte midler i kampen for at have det godt – om det så bare er et par timer.

Hvis man begynder at drikke væsentligt mere end man plejer eller drikker for at få det bedre, når det er værst, er det vigtigt, at man går til sin læge eller psykiater. De vil kunne hjælpe, men det er selvfølgelig en selv, der skal gøre det hårde arbejde. Man skal simpelthen stoppe med at drikke så meget, og for mange er det bedst at stoppe helt i en periode eller for evigt. Det er farligt at drikke for meget af mange forskellige grunde, men i forhold til depression, kan alkohol faktisk forværre sygdommen eller give angst oven i hatten. Nogle gange kan antabus være løsningen, når man skal stoppe med at drikke, hvis det er for hårdt selv at sige nej. Med antabus bliver du simpelthen syg, hvis du drikker alkohol.

Jeg ved desværre lidt for meget om emnet, da jeg selv har forsøgt at drikke mig rask.

Kommentarer

 1. Sara siger

  Jeg har angst.. Dog ikke kommet pga. alkohol, er indlagt så den del er blevet undersøgt!. Ikke på psykiatriske afdeling, men til et 8 ugers kognitivt forløb hvor man arbejder med sig selv og sætter nogle personlige mål. De kender til mit forhold til alkohol, men hvis jeg drikker deroppe, er der kun i hverdagene, så bliver jeg smidt ud. Så drikker kun i weekenderne og lige nu er jeg på fjerde glad vodka og jeg har det virkelig godt.. Måske er der forkert, men hvorfor droppe noget man kan styre til udelukkende weekenderne? Jeg danser og tegner og får afløb, det virker perfekt! Jeg bliver ikke fuld, men bare lige til det der punkt hvor alting er fantastisk? Men eftersom du er så klog på emnet, så lad mig høre, drikker du eller har du gjort og i så fald drikker du stadig?

  -Sara

  • siger

   Hej Sara,

   Tak for din kommentar.

   Jeg synes, at du skal tale med dine behandlere om dit forhold til alkohol. Jeg kan ikke svare på, om du bør droppe alkoholen eller hvorvidt den skal fylde i hverdagene. Men jeg håber, at du kan få det sådan, at verden er fantastisk uden nogen promille i blodet – jeg ved, at det sikkert virker langt væk nu.
   Jeg har skrevet lidt om alkohol og depression i indlægget: http://www.lykketyven.dk/depression-og-selvmedicinering-medalkohol. Jeg har selv drukket for meget i en periode, hvor jeg endte med at få antabus og være helt fri fra alkohol i 3 måneder. Det var med til at gøre mig rask. Alkoholen gjorde alt sværere, og jeg skal stadig passe på. Jeg drikker, men jeg har min fortid i baghovedet. Hvis jeg skulle komme helt ned igen, ville jeg uden tvivl fjerne alkoholen fuldstændig.

   Håber du kan bruge mit svar.

   - Sara

 2. Sara siger

  Tak for dit svar.

  Det er svært og vi arbejder med det deroppe. Jeg har fået konstateret socialfobi og selvmedicinering er et af symptomerne. Det er en svær lidelse, men heldigvis er jeg blevet tilbudt terapi efter mit ophold. Jeg er klar over problemet i det, men det føltes lettere. Man siger til sig selv, “nej du skal ikke” men så kigger man på flasken og den lille tanke, “bare et glas” sniger sig ind. Det er en svær situation og det er helt klart noget jeg arbejder på, støtten fra de professionelle derinde og mine medpatienter gør en stor forskel og jeg er overbevist om at havde jeg ikke dem, ville det være meget mere besværligt. Men jeg håber på en positiv fremtid, selvom det er svært at se lyset. Op- og nedture er der mange af, specielt nedture, men jeg ved det er et unikt tilbud derfor vil jeg altid være evigt taknemmelig for det tilbud de gav mig. Det er bare svært at give noget op der “hjælper” en. Men fremtiden er uvis. Tak fordi du svarede

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>