Åbenhed

Jeg har gennem hele forløbet valgt at være åben omkring min sygdom, og det har medbragt mange ting på både godt og ondt. Det var et helt bevidst valg, da jeg simpelthen ikke ville have kunnet klare mig uden at få hjælp fra alle de mennesker, som jeg har i mit liv.

Jeg har snakket med ikke blot min familie og mine venner, som man måske kunne formode, men også naboer og fremmede mennesker i toget eller til fester har lagt øre til min sygdom og alle de tanker, den har medført. Nogle har bare hørt de kolde facts – at jeg har haft en depression, som har krævet medicin, behandling og har ændret mit liv, mens andre har hørt de flygtige og ofte bekymrede tanker om livet med depression. Helt andre igen har været med hele vejen fra den første utilpashed i maven og håbløsheden om søndagen gennem den hårdeste tid, hvor alt var uoverskueligt og intet bragte glæde til den nuværende frustration over medicinens irriterende bivirkninger. De mennesker, som har været med hele vejen, er grunden til, at jeg på intet tidspunkt har fortrudt at være åben. Uden dem var jeg ikke kommet så langt, som jeg er nu.

Desværre har åbenheden også haft nogle negative konsek venser. Næste blog handler om de dummeste ting, jeg har hørt.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>