Depression og nedtrykthed

Et af hovedsymptomerne ved depression er nedtrykthed, og det må man sige, er et ord, som alle kan relatere til. Har alle ikke prøvet at være nedtrykte? Er det så det rigtige ord for den følelse af sorg/smerte/nedtrykthed, som man som deprimeret kan sidde med?

Jeg tænker, at hvis man for første gang læser om depression og så læser, at man føler sig nedtrykt, er det svært at sætte sig ind i, hvordan det egentlig føles at være syg med depression. Det er svært nok i forvejen, men det er måske værd at overveje, om man kunne finde et andet ord end nedtrykt. Som eks-deprimeret ved jeg i hvert fald, at jeg ikke bare var nedtrykt, som jeg før i livet har været det. Det var meget værre, voldsommere og hårdere end bare at være nedtrykt. Jeg er opmærksom på, at depressioner er forskellige, og nogle måske føler sig nedtrykte og ikke meget andet, men for mig virker ordet som lidt i underkanten.

Det var lidt strøtanker på en tirsdag aften.

Kommentarer

 1. Cecilie siger

  Tomhed.
  Al glæde er forsvundet ud af livet.
  Livet er blevet suget ud af kroppen.
  Det hele er ligegyldigt.
  Især mig selv.
  Omkringstående kan se det;
  Smilet når aldrig øjnene;
  Intet andet end tomhed når øjnene.
  Lysten til livet er væk.
  Lysten til alting er væk.
  Lysten er væk.
  Selv håbet er forsvundet.
  Og hvad jeg uden håb?
  Jeg er tom.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>