Depression og håb

Tidligere skrev jeg en blog på www.lykkejagt.dk, og her er et indlæg, jeg skrev d. 24. marts 2010. Det er lang tid siden, men jeg husker tydeligt følelserne. Jeg kan ikke helt forklare, hvorfor jeg udgiver indlægget igen så lang tid efter, men her er det:

Stopper det nogensinde?
Sara Jakobsen Rützou | 24. marts 2010

Selvfølgelig stopper det. Det skal det jo. Folk siger det til mig, og jeg prøver at gentage det igen og igen for, at det måske vil få mig til rent faktisk at tro på det. Det er så svært at blive ved med at tro, at det bliver bedre. Hvem er det egentlig, som ved, at det med sikkerhed vil blive bedre og endda bliver helt godt? Jeg har jo læst tallene, og jeg ved, at min risiko for at få en ny depression er enormt høj. Det er der flere ting, der medvirker til. Jeg er arveligt betinget for depression, jeg var meget ung, da det startede og min depression har været langvarig og kompliceret. Den er ikke engang helt væk endnu. Når jeg ikke har tilbagefald, sørger jeg over, at jeg blev så syg, og at det hele stadig er så svært.

På den anden side bliver jeg nødt til at blive ved med at håbe. Lizzie Beuchert har lidt af depressioner i ti år og udtalte engang: “…hvis man ikke har et håb, har man heller ikke noget at kæmpe for”. Det tror jeg, hun har ret i. Hvis jeg ikke håber og tror på, at det kan blive bedre, uanset hvor realistisk det er, er jeg tæt på at give op, og det er det værste, der kan ske. Det skal ikke ende med at tage livet af mig!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>