Særligt sensitive mennesker

Jeg har netop siddet og læst på www.sensitiv.dk, som handler om særligt sensitive mennesker og hvilket interessant emne! Det er også titlen på en bog af Elaine Aron, som er moder til forskningen indenfor området. Jeg kan kun anbefale at læse på hjemmesiden og eventuelt ønske sig bogen i julegave, hvis man altid har følt sig og eventuelt er blevet opfattet som særligt sensitiv.

Grunden til, at jeg synes, at emnet er så vanvittigt spændende, er, fordi jeg selv er et klokkeklart eksempel på et særligt sensitivt menneske, og det har jeg simpelthen været fra fødslen. Det er jeg ikke ene om, faktisk er 15-20% særligt sensitive i nogen grad, og i mit eksempel har jeg været nødt til at indrette mit liv efter det. Min sensitivitet gør, at jeg ikke kan lave for meget hver dag, let bliver overstimuleret, ikke kan se voldelige film, aldrig hører høj musik selv og bliver enormt påvirket af andres følelser. Det er typisk for en særligt sensitiv og gør sig ofte gældende helt fra man er barn.

Men der er faktisk også fordele ved at være særligt sensitiv, og dem vil jeg dvæle ved et øjeblik. De er ofte selvstændige, kreative, ansvarsfulde og i stand til at se nuanceret på forskellige problemstillinger. Det gælder om at finde fordelene for en selv og udnytte dem.

Selvom indlægget blev lidt personligt, håber jeg, at I lærte noget af det. Ikke bare om mig, men om hvad det vil sige at være særligt sensitiv.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>