Et liv med depression er hverken selvvalgt eller behageligt

Der er nok nogle, der synes, at overskriften er lidt underlig. Det er en sandhed, som slet ikke behøver at blive sagt tydeligt eller udgøre en overskrift i et blogindlæg. Selvfølgelig er et liv med depression hverken selvvalgt eller behageligt.

Dette blogindlæg skriver jeg, fordi det ikke er en sandhed for alle. Der er nogle, der har opfattelsen, at et liv på passiv overførsel grundet depression er et liv i sus og dus. Det er simpelthen til at fortrække. Farvel til ansvar, hej til uendelige krav på hjælp.

Ole Thyssen og Frej Prahl har hver skrevet en kronik i Information, hvor de begge fremstiller et samfund, som jeg ikke kan genkende. Det er det her samfund, hvor det er en karriere at være syg, og det er til at foretrække frem for et liv som rask med arbejde. I kan læse de to kronikker her:
Ole Thyssen: Det svigtede menneske: http://www.information.dk/285014
Frej Prahl: ‘Det er jo ikke min skyld, jeg er deprimeret’: http://www.information.dk/291615

Jeg skrev eksamensopgave i argumentation om Ole Thyssens kronik, så den har jeg læst et utal af gange. Første gang tænkte jeg: Hvad fanden? Og det gør jeg stadig: Hvad fanden sker der lige her? Jeg kan simpelthen ikke genkende det liv, han beskriver, og jeg har altså været sygemeldt og på kontanthjælp to år før jeg startede på universitet. Det var ikke sjovt, og det var på alle måder fuldtidsarbejde og mere til at komme ud af det helvede. Jeg håber ved gud ikke, at nogen har tænkt om mig, at jeg sad i systemet, fordi jeg syntes, det var fedt. At jeg gjorde karriere i depression og dyrkede min elendighed for at få flere goder.

Frej Prahl kalder ironisk sin kronik ‘Det er jo ikke min skyld, jeg er deprimeret’, og jeg fjerner ironien og siger, at det oprigtig talt ikke er min skyld, at jeg var deprimeret. På samme måde er det ikke din skyld, hvis du er deprimeret. Et liv med depression er hverken selvvalgt eller behageligt, og hvis det ikke var fordi, jeg ALDRIG kunne finde på at ønske andre en depression, tror jeg, at Ole Thyssen og Frej Prahl ville omskrive deres kronikker væsentligt efter et par måneder som arbejdsløs med depression.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>