Depression som barn

En depression tager ikke højde for alder eller køn, og i dag skriver jeg om at være syg med depression som barn. Depressioner blandt børn er et stigende problem, men mange børn går med det i stilhed, da de ikke kan sætte ord på deres følelser og smerte. Børn ved ikke, hvad der er galt med dem, når de lige pludselig føler sig tomme og triste indeni. Jeg har selv haft lette depressioner som barn, og jeg troede, at det var normalt at have det så dårligt i perioder, for sådan har det været så længe, jeg kan huske.

På Netdoktor.dk kan man læse, at det kan have store konsekvenser for den personlige udvikling, hvis man som barn har en overset depression. Der står også hvorfor, det er sværere at diagnostisere en depression hos et barn. De har ofte lidt andre symptomer, de bliver irritable, og det gør det svært at se tristheden. De klager også over fysiske symptomer som ondt i maven i højere grad. Jeg vil derfor opfordre forældre til at være opmærksomme på de ting, for det kan være en skjult depression, og den er vigtigt at behandle.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>