Depression og sygemelding

Når man er syg med depression, bliver man ofte nødt til at sygemelde sig fra skole eller arbejde i en periode. Jeg har både prøvet at gå i skole under depressionen og være sygemeldt. Ingen af tingene er nemme.  At gå i skole eller på arbejde med depression er svært af nogle helt klare grunde – man har simpelthen en masse symptomer, der påvirker ens indsats. Det er f.eks. normalt som deprimeret at have dårlig hukommelse og koncentrationsbesvær.

At sygemelde sig helt eller halvt er nogle gange den rigtige og eneste mulighed. Det vil især være tilfældet ved moderate eller svære depressioner.  Udover de praktiske omstændigheder, der skal ordnes, skal selverkendelsen også med. Det er hårdt at erkende, at man er blevet så syg, at livet skal sættes i stå, så det kan være en god ide lige at vende det i samtaleterapien.

I morgen skriver jeg om næste skridt – at komme tilbage til arbejdsmarkedet.

Kommentarer

 1. siger

  Hej Sara,
  Jeg vil blot fortælle dig, at jeg læser dine indlæg hver gang der kommer et nyt. Du sætter fokus på mange af de ting, der sker, når man rammes af depression, hvilket er så vigtigt.

  Jeg er imponeret over, at du kan komme ud at holde foredrag og også at du får skrevet denne meget målrettede blog.

  Venlig hilsen
  mette b

 2. Charlotte siger

  Hej Sara.
  Har lige fundet din blog.. Jeg lider selv af en depression og samtidig døjer jeg med epilepsi :( og pga pillerne for min depression, fik jeg et krampe anfald, og nu overvejer jeg stærkt med at sygemelde mig fra skole, for er kommet til at med skulderen efter anfaldet, og døjer med hukommelsen både pga anfaldet og min depression, og døjer meget med at være træt hele tiden :(

  Nå men alt i alt vil jeg bare høre om du ved hvordan man sygemelder sig fra skolen også få sygedagpenge? Er på su nu. Og er tæt på at blive smidt ud af skolen pga fravær ang min depression og mit anfald

  • siger

   Hej Charlotte,

   Jeg er ked af at høre om din sygdom. Det lyder rigtig slemt med begge ting.

   Jeg må være svar skyldig med dit spørgsmål. Det er jeg simpelthen ikke kvalificeret til at svare på desværre.
   Da jeg gik i gymnasiet og var syg, havde jeg også højt fravær, men fordi jeg havde en lægeerklæring blev jeg hverken smidt ud, fik taget min SU eller skulle op i fuldt pensum.
   Prøv at spørge din studievejleder, en socialrådgiver på kommunen eller ring til en telefonlinie. Jeg mener, at både depressionsforeningen og SIND har socialrådgivere tilknyttet, som man kan tale med.

   Held og lykke med det og god bedring.

   Hilsner
   Sara

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>