Depression og samtaleterapi

Uanset hvilken grad af depression, man har, er samtaleterapi altid en del af løsningen. Man kan gå til psykolog, psykiater eller begge dele.  Jeg har prøvet begge ting. Hvis man er mellem 18-37 år og deprimeret kan man få en henvisning til en psykolog. Den gør, at man ikke skal betale hele beløbet. Får man en psykiater henvist af lægen, er det gratis. Det er jo rigtig godt, men da jeg havde brug for en psykiater, var der et halvt års ventetid. Et halvt år er lang tid at vente, når man er svært deprimeret og intet medicin hjælper. Det kunne jeg ikke vente, så jeg fik en privatpraktiserende psykiater, som har hjulpet mig ubeskriveligt meget.

På trods af, at mit forløb med samtaleterapi har taget lang tid og kostet mange penge, har det været det hele værd. Jeg har fået råd til at klare hverdagen, når den var værst, og jeg har lært redskaber til at bevare håbet og tænke positivt. Jeg har fået mulighed for at snakke om alle mine bekymringer til nogle, der rent faktisk forstod. Alt i alt har samtaleterapi hjulpet mig enormt meget, og jeg ville slet ikke være, hvor jeg er i dag uden det.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>