Depression og mangel på følelser

Selvom man som syg med depression ofte er enormt ked af det, kan sygdommen også vise sig ved et fravær af følelser. Det er svært for alle, når man ikke er i stand til at føle – eller måske kun kan føle negative følelser. Det er især svært, hvis man er i en situation, hvor man burde føle glæde. Det kan være, hvis man lige er blevet mor eller far. Det kan også være, hvis man er i et forhold. Det kan ligefrem koste forholdet, da det er svært for begge parter. Tænk at være i et forhold, hvor ens partner ikke føler kærlighed.

Udover at sygdommen kan fjerne ens følelser, kan det også være en bivirkning af antidepressiv medicin. Det kan gøre, at man er ligeglad med mange ting, som man normalt ville bekymre sig om. Det kan være en forandring i ens personlighed, som man kan blive nødt til at acceptere, da nogle, inkl. mig selv, skal tage medicin i mange år eller muligvis for evigt.
Jeg har personligt ikke lyst til at være følelseskold på mange punkter og være ligeglad med det meste, men hvad skal man gøre?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>