Depression og hukommelse

Når man er syg med depression, kan det påvirke ens hukommelse. Man husker simpelthen dårligere. Det kan være meget frustrerende for den deprimerede, og man kan komme til at føle, at ens hjerne er stjålet, når man konsekvent glemmer at vaske hår, når man går i bad eller andre banale ting. Alle kan glemme en gang i mellem, men det her kan altså være voldsomt. Det er selvfølgelig ikke alle, der får påvirket sin hukommelse overhovedet eller måske kun i mild grad.

Udover at depressionen i sig selv kan give dårlig hukommelse, kan antidepressivt medicin også give det, og så bliver det først rigtig frustrerende, synes jeg. Nu er det jo sådan, at man efter en raskmelding skal tage medicin i snit i et halvt til et helt år. Personligt siger min psykiater, at jeg skal regne med minimum fem år og muligvis resten af mit liv. Det er lang tid at leve med en dårlig hukommelse, og I kan måske gætte, at jeg er ret slemt ramt. Det er både store og små ting, jeg glemmer, og jeg er så træt af det. Mon man kan træne sin hukommelse op, når den medicinsk er mere eller mindre kaput?

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>