Depression og ærlighed

Jeg er ærlig. For mig hænger depression og ærlighed sammen. Det ved jeg, at det ikke gør hos alle. Min ærlighed er en af mine styrker i mit frivillige arbejde som foredragsholder og også som blogger her. I den virkelige verden, hvor der heldigvis er andre ting end (manio)depression, der fylder nu, er det til tider en stor svaghed.

Hvorfor jeg er ærlig:

- Det falder mig naturligt. Jeg er et åbent menneske, selv i mine dårlige perioder, så det kræver ikke så meget af mig at være ærlig. Tværtimod ville det kræve meget af mig, hvis jeg skulle holde mine følelser skjult.

- Det kan hjælpe andre til at se, at de ikke er alene med deres tanker og følelser. Den vægter højt, for jeg vil gerne være med til at fjerne følelsen af ensomhed og af at være anderledes hos folk med depression.

- Det hjælper mig. Jeg bearbejder min sygdom, tanker og bekymringer, når jeg ærligt fortæller om dem.

Det er ikke alle, der forstår, hvorfor jeg er så ærlig, som jeg er. Ærligt, så forstår jeg det heller ikke altid selv. Jeg får også nogle kommentarer, skræmmer nogle folk væk, og jeg må håbe, at mine kommende chefer ikke googler mit navn, for så vil de hurtigt finde ud af, at jeg tidligere har været det, man meget pænt kan kalde ustabil. Ikke så tiltalende, men alt i alt tror jeg, at det er det rigtige for mig at være ærlig. I hvert fald for nu.

Jeg er selvfølgelig ikke ærlig omkring alt, det indrømmer jeg gerne. Der er ting, jeg ikke fortæller, og ting, hvor sandheden bliver modificeret. Ærlighed er også overfor en selv, og det er et godt sted at starte, hvis man synes, det er en svær ting.

Kommentarer

 1. siger

  Hej Sara

  Jeg tror det er en af dine største forcer i bekæmpelsen af din depression. Der er rigtig mange der går alt for stille med dørene om deres sygdom.

  Det er vigtigt at erkende at man ikke har de samme vilkår som andre og når man først har turdet sige det, kan det kun gå fremad i helingsprocessen.

  • siger

   Hej Philip,

   Det er der, og jeg forstår dem også godt. Det er en hård ting at tale om.

   Jeg tror, at du har helt ret i, at det er vigtigt at erkende, at man ikke har de samme vilkår som andre. Det tog mig enormt lang tid, men jeg er overbevidst om, at den erkendelse og åbenhed er med til, at jeg er, hvor jeg er i dag.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>