At kende sine begrænsninger – med eller uden depression

Der er mange ting at lære, når man sådan bliver ramt af depression. En af tingene, en meget vigtig ting, er at lære at kende sine begrænsninger. Det gælder både under og efter depressionen. Under depressionen er der mange begrænsninger og ting, man ikke kan. Begrænsningerne er individuelle, derfor tager de ofte noget tid at lære. Det kan være hårdt, men spørgsmålet er klart: Hvad kan jeg klare og hvad kan jeg ikke? Man er simpelthen nødt til at lære det.

Efter en depressionen kan man klare meget mere, men det er ikke alle, der kan genoptage sit liv, som det var før. Faktisk kunne jeg godt tænke mig at vide, om der overhovedet er nogle, der kan det. For de fleste er der færre begrænsninger end før, og det skal man først og fremmest glæde sig over. Bagefter kan det være, at man er nødt til at kæmpe en kamp for at acceptere, at der stadigvæk er begrænsninger, og man er nødt til at tage dem seriøst. Det føles ikke retfærdigt, at man stadig skal leve med dem, når man nu er rask. Jeg prøver at sige til mig selv, at sådan er. Der er intet andet at gøre end at få det bedste ud af dem. Det har dog ikke afholdt mig fra at tænke den ærlige tanke, som følger:

“Til helvede med begrænsninger, jeg vil gøre præcis, som det passer mig”.

Kommentarer

  1. siger

    kæresten og jeg skulle imorgen ud og fælde træer i en skov, sammen med min svigerfar. kroppen siger “slap nu af, jeg kan ikke mere!” mens nissen siger “tag dig nu sammen!”
    Da jeg et stille øjeblik sidder og kikke ud af vinduet mens de 2 diskutere. fanger kæresten mig og spørger hvad jeg tænker på. jeg forklare ham hvad der foregår i kroppen på mig. Han sidder stille og kikke på mig og siger så “nisser skal aldrig have ret. – når han siger hvad du skal skal du gøre, gør du det modsatte!”
    Jeg bliver hjemme imorgen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>